Veri Gizliliği Eğitim ve Sertifikasyon Programları

Genel Veri Koruma Mevzuatı (GDPR) ve Kişisel Verilerin Korunmasına Kanununa (KVKK) Hazır mısınız?

Bireylere ilişkin çeşitli veriler hergün farklı platformlarda işlenebilmektedir. Bu verilerin işlenmesi bazı kolaylıklar ve avantajlar sağlasa da verilerin istismar edilme riskini de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, kişisel verileri koruyabilmek adına hukuki bir altyapının oluşturulması da zorunluluk haline gelmektedir.

Kişisel verilerin korunmasını güvence altına almak üzere Küresel Veri Koruma Mevzuatı 14.04.2016 tarihinde Avrupa ve Amerika’da yürürlüğe girmiş, 25.05.2018'den itibaren de geçerli olmuştur. İlgili mevzuatın Türkiye’ye uyarlanması ise, 07.04.2016 tarihinde Kişisel Verilerin Korunması Kanununun yürürlüğe girmesi ile gerçekleşmiş uyum süreci de 07.04.2018'de tamamlanmıştır.

Kanunla, kişisel verilerin işlenmesi disiplin altına alınarak gelişigüzel toplanması, yetkisiz kişilerin erişimine açılması, ifşası veya amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

IAPP Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) programı, kişisel veri gizliliği ile ilgili kritik kavramlar hakkında bilgi vermekle beraber, CIPP/E sertifikasyon sınavı ile de birleştirilmiş, güçlü ve etkileşimli bir eğitim fırsatı sunmaktadır.

IAPP Certified Information Privacy Manager (CIPM) programı, kritik kişisel veri gizlilik kavramları hakkında bilgi vermekle beraber, CIPM sertifikasyon sınavı ile de birleştirilmiş, güçlü ve etkileşimli bir eğitim fırsatı sunmaktadır.

GDPR ve KVKK gereksinimlerini anlamak, organizasyonunuz için alınacak aksiyonları belirlemek için CIPP/E ve CIPM eğitimlerini almak mı istiyorsunuz? Cevabınız Evet ise eğitim içeriklerine göz atmak için lütfen eğitim içerikleri linkine tıklayın.